Maasdijkseweg 113, 2291 PJ Wateringen

Kasconstructie

E

en goede constructie is van essentieel belang voor de duurzaamheid en functionaliteit van de kas. Nobutec biedt een uitgebreid scala aan opties en materialen om te zorgen voor een duurzame, functionele en veilige kas. Of het nu gaat om de keuze van het juiste type glas, het waarborgen van een effectief luchtmechaniek of het integreren van praktische accessoires in de kasconstructie, elk aspect draagt bij aan een optimale groeiomgeving voor gewassen.

Nobutec: All-round en flexibel

Fundatie

Een stevige basis is cruciaal voor elke kas. Afhankelijk van de kwaliteit van de grond en eventuele zettingen kan het nodig zijn om te heien. Dit zorgt voor een stabiele ondergrond voor de kasconstructie. Voor de randfundatie kan men kiezen tussen een vaste voet of een systeemplatenvoet. Een vaste voet wordt voorzien van dilataties om uitzetten op te vangen en kan worden uitgerust met pijpjes voor de afvoer van condensvocht. Ook kan afschot in de grond of fundering worden aangebracht voor optimale drainage.

Binnen de kasconstructie is er een keuze uit funderingspalen van verschillende materialen zoals beton, kunststof of staal. Daarnaast bieden we ook een betonvloer, dockshelter en betonpad aan voor een complete en duurzame binnenbouw.

Materialen

Voor het sluiten van de gevel en het dek heeft u een keuze uit verschillende materialen; enkelglas, polycarbonaat, dubbelglas en sandwich materiaal. Het glas varieert van standaard vensterglas tot hoogwaardig diamantglas, dat een lichtdoorlatendheid heeft van 89-91%,  ideaal voor de groei van gewassen. We bieden ook opties voor diffuus en anti-reflecterend glas, evenals veiligheidsopties zoals gehard en gelaagd glas.

Luchtmechaniek

De luchtcirculatie in een kas is essentieel voor het klimaatbeheer. We leveren verschillende types luchtramen, waaronder 2-3 ruits, doorgaande noklucht of een cabrio-systeem. Opties zoals meerdere luchtramen boven elkaar op een breedkapper of kopluchting zijn ook beschikbaar. Voor bedrijfsruimtes waar lichtinval minder belangrijk is, gebruiken we vaak sandwich-panelen.

Accessoires

Een kas kan worden uitgerust met verschillende voorzieningen om de functionaliteit en efficiëntie te verbeteren. Dit omvat onder andere (meerdere) lagen schermen, een gevelscherm en ophangsystemen zoals consoles en pijpendragers.

Voor de ondersteuning van gewassen kunnen draadbogen worden geïnstalleerd voor de bevestiging van gewasdraden. Een ander belangrijk aspect is de afvoer van hemelwater, wat efficiënt wordt afgehandeld door systemen zoals hangende goten en afvoer door kopgevelkolommen.

Wilt u meer informatie over tuin- en kassenbouw? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaande knop.