Maasdijkseweg 113, 2291 PJ Wateringen

Solar kas

D

e innovatieve Solar kas van Nobutec is een prachtige ontwikkeling in de wereld van de glastuinbouw en duurzame energie. Dit geavanceerde systeem transformeert uw kas niet alleen in een productieve teeltruimte, maar converteert het ook in een efficiënte zonne-energiecentrale.

Het proces begint met de vervanging van uw huidige kasdek door een nieuw, op maat gemaakt Solar dek. Dit dek is speciaal ontworpen voor de integratie van reguliere zonnepanelen en zorgt voor optimale energieopwekking. Voorafgaand aan de installatie, bepalen grondige constructieberekeningen de draagkracht van uw kasconstructie nauwkeurig. Indien versterking nodig is, onderzoekt Nobutec mogelijkheden om de constructie aan te passen voor het gewicht van het zonnepanelensysteem.

Twee systemen

Nobutec biedt twee innovatieve systemen binnen het Solar kasconcept. Het eerste systeem kenmerkt zich door een ventilerend dak. Dit unieke ontwerp heeft een speciale nokconstructie die een opening creëert voor luchtstroom. Deze innovatie is niet alleen bevorderlijk voor de energie-efficiëntie van het systeem, maar draagt ook bij aan een aangenaam koel klimaat onder het dak. Het ventilerend dak systeem is ontworpen om naadloos te integreren met bestaande kassenstructuren en is compatibel met een verschillende aan profielen voor stalen en aluminium goten.

Het tweede type heeft een meer traditioneel kasmodel en breed inzetbaar. Dit model kan worden uitgerust met ventilatieramen en is volledig waterdicht. Door het schaduweffect van de zonnepanelen is het geschikt voor teelten die weinig licht behoeven. Effectieve koeling ontstaat door een goede afstemming met de ventilatieramen, wat leidt tot een gemakkelijke en efficiënte installatie en een comfortabel werkklimaat.

Door te kiezen voor het Solar Kas Systeem van Nobutec, kiest u voor een toekomstgerichte, duurzame en betrouwbare oplossing. Dit systeem is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar het transformeert uw kas ook in een krachtige bron van duurzame-energie.

Wilt u meer informatie over tuin- en kassenbouw? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaande knop.