Maasdijkseweg 113, 2291 PJ Wateringen

GroenRijk de Biezen

Projectgegevens: uitbreiding Tuincentrum

Te Beek en donk is bestaande tuincentrum aan de achterzijde uitgebreid door een gedeelte van het buitenverkoopterrein te overkappen. De kas met een kapbreedte van 12,80 m en 9,60 m is ca. 40 meter naar achteren doorgetrokken.

Aan de achterzijde is een groot dakoverstek gecreeerd waaronder vochtgevoelige goederen toch in een buitensituatie gepresenteerd kunnen worden. Het dak is voorzien van deels sandwichbeplating voorzien van doorlopende nok beluchting en deels met polycarbonaat in zowel het dek als in de luchtramen. Tussen de dekgordingen is een dekrolsysteem aangebracht met een terra-kleurig brandwerend sfeer/energiebesparend doek van Reinmann. De achtergevel is opgebouwd uit sandwichpanelen in combinatie met glasstroken onder de nok. De glasstroken zijn opgebouwd uit vliesgevel elementen en zijn beglaasd met isolerende HR + ruiten. In de glasstoken zijn op 2 posities automatische schuifdeuren opgenomen met een luxe uitstraling.

Daar de nieuwe kaskonstruktie qua uitstraling exact gelijk moest worden aan de bestaande kas is elk onderdeel in de voorbereidingsfase ter plaatse nauwkeurig ingemeten. In het tuincentrum is er derhalve alleen onderscheid op te merken tussen oud en nieuw door het verschil in glans van de zinklaag.

9
Firma
De Biezen
Locatie
Beek en Donk
9
Type constructie
Kasconstructie
Datum oplevering
01-08-2010